top of page

את האמת? לא פשוט להיות מעסיקים – אנחנו יודעים את זה היטב. כל כך הרבה אחריות, אינסוף חובות, חוקים והכל, בסופו של יום הכל מוטל עליכם.

אז טוב שבאתם,

אתם בוודאי מודעים לכך, שיש לכם מחויבות ביטוחית לא רק כלפי עצמכם, אלא גם כלפי העובדים שלכם. חשוב לנו שתדעו, למה אתם צריכים לדאוג להם על פי חוק, מהן הטבות המס המגיעות לכם וגם...מאיזה הטבות תוכלו ליהנות מסוכן הביטוח שלכם שידאג באופן מדויק ואובייקטיבי לתכנון הפנסיוני שלכם ושל העובדים שלכם.

בקיצור, חשובים לכם המון דברים. אז ריכזנו כאן כל מה שחשבנו עליו. כדאי שנתחיל... ואם בסוף יהיו לכם שאלות נוספות, אנחנו תמיד כאן בשבילכם.

מידע למעסיק

אז למה אתם מחויבים על פי חוק?

חוק פנסיה חובה קיים משנת 2008 ומחייב כל עובד שכיר ומעסיק להפריש כספים בהתאם לשיעורים (אחוזים) הקבועים בחוק לטובת חיסכון שיצטבר לקראת תקופת הפנסיה (גמלאות ופרישה משוק העבודה).

אחוזי ההפרשה הן של העובד והן של המעסיק משתנים לעיתים תכופות וניתן להתעדכן עליהם באינטרנט באופן פשוט.

במסגרת חוק פנסיה חובה המעסיק מחוייב להפקיד לטובת העובד במסגרת תכנית פנסיה

(ביטוח מנהלים או קרן פנסיה) כספים בשיעור הקבוע בחוק ו/או בצווי ההרחבה.

הכספים מוקצים לטובת:

  1. חיסכון לגיל פרישה (שמחולק לתגמולים ופיצויים)

  2. ביטוח חיים למקרה מוות

  3. אבדן כושר עבודה

הסכמי העסקה וביטוחים:

קיימים שני פורמטים של העסקה לעובדים שכירים:

הסכם עבודה חוזה אישי – ביני לבין המעסיק. הסכמה הדדית על התנאים.

הסכם קיבוצי וצווי הרחבה – בין ארגון מעסיק ואיגוד העובדים (אחיות, מורים וכו'), צווי ההרחבה משפרים את תנאי העובדים.

חוק פנסיה חובה – מגדיר את תנאי הפנסיה בלי קשר לפורמט ההעסקה וקובע את שיעור (אחוזי) ההפקדה לטובת החיסכון מצד המעביד ומצד העובד.

בכל מקרה, ההסכם הטוב לעובד, הוא הקובע.

רוצים דוגמה? בבקשה...

קחו למשל עובד בחברת שמירה שזכאי בחוק פנסיה חובה לאחוזי ההפרשה (האחוזים משכר הברוטו לתנאים סוציאליים שמופנים לטובת תכנית הפנסיה)

6%  תגמולי עובד

6.5% תגמולי מעביד

6%  פיצויים

לעומת זאת צו ההרחבה הענפי לעובדי שמירה מאפשר לו 'להגדיל ב 1.90 ש"ח ' וליהנות מהטבות משמעותיות יותר. כמו הפקדות מלאות ועוד...

7% תגמולי עובד

7.5% תגמולי מעביד

8.33%  פיצויים

 

אז היכן אתם צריכים להפקיד?  

האם לפי חוק  פנסיה חובה? הסכם אישי? קיבוצי? צווי הרחבה? האם ניתן לחלק כך ולחלק כך ?

התשובה כאן פשוטה – צריך להתחיל מלמעלה  - האם יש לכם צו הרחבה לענף בו אתם פועלים? אם כן אתם צריכים להפקיד לפי התנאים שנקבעו בצו ההרחבה  - חובת הבדיקה הינה עליכם!

במידה שאין הסכמים קיבוציים וצווי הרחבה ההפקדות ייעשו בהתאם לחוזים אישיים או לפי תנאי חוק פנסיה חובה – הגבוה מביניהם.

 

מה זה שלב מפעלי?

שלב מפעלי הינה הטבה שהמפעל מקבל מחברת הביטוח לטובת נושא אובדן כושר העבודה בביטוח מנהלים/קרן הפנסיה – בדרך כלל לכמות מסויימת של עובדים ולפי חישובים חשבונאיים של חברת הביטוח.

ניתן לקבל תעריף מוזל לעניין אובדן כושר העבודה (בעיקר המוצר "הישן") והרחבות ביטוחיות נוספות בעלות נמוכה.

 

הדרך לתכנית פנסיה מקצועית עוברת במסלקה פנסיונית

כל איש מקצוע פנסיוני שיושב עם אחד מעובדיכם או איתכם – חייב "לעבור" דרך המסלקה הפנסיונית להוציא את החומר המעודכן על העובד (כל הפוליסות הפנסיוניות מעברו ומההווה) ולהגיע מוכן לפגישה על מנת לתת לעובד שלכם חוות דעת מקצועית ואיכותית.

 

הדרך להכנת תכנית פנסיונית ראויה לכם ולעובדים שלכם עוברת דרך 'המסלקה הפנסיונית'.

פרויקט שיזם משרד האוצר כדי לאפשר העברת מידע מלא לגבי כלל החסכונות הפנסיוניים של כל אחד מאתנו.

העברת המידע נעשית באופן מהיר וזמין בין עשרות חברות ביטוח ובתי השקעות לביניכם ולמומחים הפנסיוניים שיכולים לייעץ לכם.

במילים אחרות, פה תוכלו לראות את כל המידע של כל החסכונות שלכם בכל החברות - אילו סכומים צברתם? כמה דמי ניהול אתם משלמים? אילו כיסויים ביטוחים יש לכם ומה התשואות שלכם? והכל במקום אחד שמרכז את הכל עבורכם.

 

מועד העברת הכספים והתשלומים לעובד

על המעסיק חלה חובה להעביר הפקדות חודשיות ורציפות, לתוכנית הפנסיונית הרלוונטית תוך 7 ימי עסקים מיום תשלום השכר החודשי ולא יאוחר מה- 15 לחודש העוקב לחודש השכר.

תשלומים שיועברו באיחור יחייבו את המעסיק בריבית  פיגורים, או תשואה - הגבוה מביניהם בהתאם להוראות החברה המנהלת / חברת הביטוח.  

 

חובת דיווח

מעסיק עם 20 עובדים ומעלה:

תקנות התשלומים החדשות מחייבות, נכון להיום, כל מעסיק עם 20  עובדים ומעלה  לדווח לקופת גמל, או לקרן השתלמות מדי חודש באמצעות ממשק דיגיטלי  את תשלומי העובדים והפרשות המעסיק לקופה. 

את הקובץ החודשי ניתן להעביר לחברות המנהלות / חברות הביטוח במספר דרכים

גורם מתפעל לשכת שכר / מנהל הסדר / חברת תפעול)

המייל  / אתר אינטרנט של כל אחת מן החברות הרלוונטיות

באמצעות המסלקה הפנסיונית – היזון חוזר יישלח למסלקה הפנסיונית ויוצג למעסיק באתר המסלקה.

 

מעסיק עם 5 עובדים עד 20:

החל מינואר 2019  מעסיק עם 5  עובדים ומעלה יצטרך גם הוא לשלם באמצעות הממשק  הדיגיטלי ( מסלקה פנסיונית /גורם מתפעל /ישירות לקרן הפנסיה /חברות הביטוח )

 

מסר לאומה: החל מינואר 2019 – לא  תינתן אפשרות לשלם באמצעות צ'קים, אלא רק על ידי ביצוע העברות בנקאיות או הוראת קבע.

 

רגולציות ותיקונים  שחשוב להכיר:

תיקון 3 - תיקון 3 מייעד את כספי החיסכון הפנסיוני שהופקדו לאחר ה-1 בינואר 2008 לאפיק קצבתי, במטרה לוודא שכל חוסך ימשיך ליהנות מהכנסה חודשית, החל מגיל הפרישה ולהבטיח שגם בתקופת הפרישה ייהנה ממקור הכנסה שוטף, לפיכך, כל הכספים שהופקדו החל מינואר 2008 הינם קצבתים (מעל  סכום מסוים ניתן למשוך הוני אבל מדובר בעניין העובד ולא אחריות המעסיק  )

 

תיקון 16 - החל מינואר 2017 ישנם אחוזי הפרשה מינימליים לתוכניות הפנסיונית :

6% תגמולי עובד

6.5% תגמולי מעביד  (בכיסוי של  75%  אכ"ע + יתרה של לפחות 5%  תגמולים)

6% פיצויים  

 

מי בוחר את סוכן הביטוח ? מי בוחר את הפוליסה / חברת הביטוח? 

כל עובד יכול להחליט עבור עצמו, מי יהיה סוכן הביטוח שלו, אלו ביטוחים לרכוש (מנהלים, קרן פנסיה), באיזו חברת ביטוח, אלו תכניות וכו'. באחריותכם, כמעסיקים, לדאוג לקבל את כל המידע ולבצע את ההפקדות בהתאם לחוק כפי שהסברנו מעלה.

 

למרות האמור לעיל, חשוב לומר, שכמעסיקים נכון לכם לנסות להתארגן מול גוף מבטח מקצועי אחד (סוכנות מנוסה ומקצועית), שתדע לייצר לכם ולעובדים שלכם תכניות עם הטבות (יתרון הגודל והכמות). תוכלו להמליץ לעובדים שלכם להצטרף לרכבת, אך לא תוכלו להכריח.

 

מעוניינים לתאם פגישת היכרות ללא עלות עם אחד מאנשי הביטוח הפנסיוני המובילים באשכול קדם? – אתם מוזמנים להתקשר או למלא פרטים ממש כאן ונחזור אליכם לתאום פגישה בהקדם.

 

סעיף  14 לחוק פיצויי פיטורין

סעיף 14 קובע הסדר מיוחד בעניין תשלום פיצויי פיטורים.

בעיקרון, אנחנו מורגלים, שמי שמפוטר, או מסיים את עבודתו בתנאים מזכים (סגירת מקום עבודה, מחלה, שינוי מקום מגורים וכו') – יקבל פיצויים.

מי שמתפטר- לא זכאי על פי חוק (למרות שבפועל פעמים רבות שולמו פיצויים גם במצב זה)

 

בא סעיף 14 ומבקש להעניק ביטחון לשני הצדדים:

המעסיק - משלם את מכלול חובותיו לפיצויים בכל חודש וחודשו מתחילת הזכאות הפנסיונית של עובדיו (קרי לאחר 6 חודשים או מהחודש הראשון בקיום פוליסה קיימת של עובד)ובכך אין שום חבות עתידית לנושא זה (6%).

התשלום קבוע בהתאם לשכר נוכחי , חודש בחודשו ולכן המעסיק לא יספוג את עליות השכר (עד סעיף 14 שולמו פיצויים כמספר שנות העבודה כפול השכר האחרון הגבוה).

העובד - יודע שהוא לא צריך לחכות שהמעסיק יפטר אותו, והוא יכול לעזוב מתי שירצה,הפיצויים שייכים לו מתחילה מבלי שזכויותיו בעניין הפיצויים יפגעו.

הכסף שלו מוגן ונמצא תחת חברה חיצונית (חברת הביטוח) ולא אצל המעסיק שיכול לעצור את התשלום.

במקרה פיטורין מצד המעסיק יחויב המעסיק בהשלמת פיצויים לגובה של 8.33% (ואף בגין ששת חודשי העבודה הראשונים של עובדו בהם לא היתה קופה פנסיונית פעילה).

 

לפי חוק פנסיה חובה  -על  6% מן השכר המבוטח, המהווים 72% מכלל הפיצויים על פי רוב חל בשנים האחרונות סעיף 14 באופן אוטומטי.

 

לקיומו של סעיף 14 יש שלושה תנאים מצטברים

א .חתימת הסכם בין עובד למעביד 

ב. חתימה על  ההסכם בטופס ההצעה שמועבר לחברת הביטוח /קרן הפנסיה

ג. תשלום על פי חוק מהיום הראשון על מלוא שכר העובד לפי 6% ולאורך כל שנות עבודתו של השכיר. 

 

דבר אחרון לפני שמסיימים כמה דברים שרצוי לבדוק שהסוכן שלך דואג לך ולעובדיך בהם-

 

האמת צריכה להיאמר ,לאור השינויים הגדולים בעולם הפנסיוני  הכוללים עומס עבודה מאוד גדול מצד אחד , הקטנת העמלות לסוכן מצד שני ( וכן אנחנו לא מתביישים לומר שאנחנו לא עובדים חינם ..)  ועל זה יש להוסיף את השינויים הרגולטורים המשמעותיים שקיצם עדיין לא נראה  , כל אלה ועוד יצרו מצב שרמת השרות הנוכחית של אנשי הביטוח נמוכה באופן יחסי ורמה זו רק תלך ותקטן , שכן גם אנשי ביטוח נוספים לא רוצים לעבוד חינם.

כיום נוצר מצב שהמעסיק יחד עם משאבי אנוש/ מחלקת כספים משקיעים זמן רב בענייני הפנסיה והביטוח בחברה ולנו יש אסטרטגיה שונה לטיפול במצב 

אז קלפים על השולחן, קודם כל זה עולה  כסף אבל מדובר בעלות הוגנת שמייצרת win win  הן למעסיק והן לעובד וברמה גבוהה. 

אנחנו מציעים אסטרטגיה שונה לחלוטין במסגרתה ניתן מערכת יעוץ, טיפול ותפעול שונה לחלוטין ממה שהכרת עד היום

הן לעניין ההטבות לעובדייך ולך והן לעניין הטיפול המקצועי שניתן לכם.

האסטרטגיה שלנו מאוד פשוטה  - אנחנו לוקחים אחריות מלאה על האספקט הפנסיוני והביטוחי ובעצם מהווים עוזר אישי  למנהלי אגף משאבי אנוש/כספים שלכם ( ללא תלוש משכורת ותנאים סוציאליים ..)                             

להלן צורת העבודה 

אנחנו מקבלים אחריות קוהרנטית על נושא הפנסיוני במפעל שלך ומחלקים את העבודה לשני חלקים  ( שכפופים בסופו של דבר לאחריות ראשית שלנו )

אנחנו עורכים מכרז בין קרנות הפנסיה  הישירות ועוזרים לך לאתר את קרן הפנסיה המתאימה ביותר עבורך בשקלול דמי ניהול , איזון דמוגרפי , תשואות עבר  ומדיניות חיתום , לאחר שבחרנו את הקרן המתאימה ביותר – השרות שיקבלו אותם עובדי המפעל (  שסומנו מראש ככאלה שעדיף עבורם קרן פנסיה ואו יש להם קרן כזאת ועובדים חדשים המצטרפים למפעל ללא קופה פעילה ואו עם קרן פנסיה קיימת ) יהיה על ידי עובדי הפנסיה הישירה

לגבי העובדים שיש להם ביטוחי מנהלים ו/או קרנות פנסיה ותיקות ו/או מצטרפים חדשים עם ביטוחי מנהלים ו/או בכירים בארגון ו/או בעלי תוכניות מורכבות – אנחנו נטפל בהם באופן אישי , בפגישת יעוץ וטיפול כולל ניתוח פנסיוני מעמיק וליווי עד ליישור הקו – הפעולות יהיו על בסיס הפוליסות הקיימות ובמידה ויהיה צורך להקים תוכנית פנסיה חדשה לאחר היעוץ – הפעולה האקטיבית תעבור לקרן הפנסיה הישירה.

בכך אנחנו מייצרים לך המעסיק ערך מוסף גדול שכן את הכסף אנחנו מקבלים ממך ולא מחברות הביטוח ומידת המחויבות שלנו אליך מוחלטת.

 

במקביל העבודה שלנו הינה ישירות מול הגורם המתפעל ( במידה ואין לך נערוך מכרז לטובת גורם מתפעל איכותי במחיר הולם ואחד כזה שנעבוד ישירות מולו ונוריד לך המעסיק את כל כאבי הראש)

 

חשוב לציין שבגין התשלום שלך העובדים שלך יקבלו פגישת שרות וטיפול יוצאת דופן

ובגין התשלום החודשי על העובדים שאנחנו מטפלים בהם אנחנו נעניק את הליווי הארוך והמתמשך ששווה את משקלו בזהב ונספק מפרט שרות יוצא דופן עבור הנהלת החשבונות /משאבי האנוש שלך

 

מדובר על צורת טיפול ותפעול שונה לחלוטין שתעלה לך סכום כסף מסויים ברם תקנה לעובדייך תנאים טובים בצורה משמעותית מחד ולך מענה מקצועי חסר פניות ורמת שרות יוצאת דופן !

האמת ? הגיע הזמן להתקדם בתחום הזה , הזמן אותנו לפגישה ( הראשונה ללא עלות ..) מבטיחים שלא תצטער

bottom of page